Logo Creu Roja
català  español | Contacte | RSS
Accès restringit     
Imatge il·lustrativa web
 
Fes-te´n voluntari

Col·labora

Fes t'en soci

Butlletí Informatiu > Actualitat > Notícies
Més demanda de productes de suport per a la gent gran

Segueix augmentant l’activitat de la Creu Roja arreu de Catalunya per atendre els col·lectius més vulnerables, a causa de la crisi econòmica. Concretament, a la demarcació de Tarragona, el nombre d’altes al projecte Productes de Suport per a l’Autonomia Personal ha crescut aquest primer trimestre de l'any un 37% respecte el mateix període de 2008. A més d’aquest augment real, la Creu Roja a Tarragona preveu atendre 146 persones al llarg del 2010, 42 més que l’any anterior.

Algunes famílies demanen productes de suport, en no poder pagar una atenció professional

Aquest projecte, emmarcat dins el programa de Gent Gran, neix l’any 2007. Des de llavors, s’ha fet càrrec de les demandes de més de 400 persones a la província de Tarragona. “La gent gran en situació de dependència opta per estar-se a casa, d'una banda perquè molts no poden fer front al cost d’una residència; i de l'altra, perquè els familiars tampoc poden fer-ho, ni costejar el sou d’un cuidador professional”, ens explica Míriam Giménez de l’Àrea de Gent Gran de Tarragona.El servei que ofereixen possibilita, a la gent gran usuària, realitzar les activitats bàsiques de la vida quotidiana de manera més autònoma, segura i independent. L’objectiu és oferir a les persones grans i als seus cuidadors un conjunt integral de serveis sociosanitaris a la mesura de les seves necessitats.

S'amplia el període de lloguer de material

El tipus de material amb què es compta va des d’elevadors de lavabo fixos i mòbils, tamborets o cadires per la dutxa, fins a matalassos anti–escares, seients giratoris de banyera, crosses, cadires de rodes, taules de llit, grues, etc. Aquest material es lloga per una quota mensual, durant un temps determinat, que va de les poques setmanes a l’any. Aquest temps de lloguer, explica la responsable del projecte, està ampliant-se: “si abans era d’uns pocs mesos, ara arriba a l’any o el sobrepassa”.

El context econòmic està fent vulnerables persones que fins ara vivien amb una certa estabilitat. Ha canviat el perfil del col·lectiu vulnerable, i la gent gran és un dels col·lectius que ha patit les conseqüències de la crisi. “Això ha afectat a diferents nivells, i l’augment de les demandes de productes de suport n’és un més”, argumenta la Míriam. Així que molts han optat per l’estança a casa, intentant, entre l’ajuda familiar i l’ajuda pública o d’entitats com la Creu Roja, portar una vida el més confortable possible.

Quedar-se a casa, però, és una opció que també té els seus costos, ja que en molts casos cal adaptar la llar a les necessitats de mobilitat i dependència de la persona gran. Això també resulta car, i moltes famílies veuen una sortida temporal en projectes com el de Productes de Suport. “És per això que, en moments de crisi econòmica, augmenta la demanda d’aquests tipus de serveis”, conclou Giménez.

Tornar a Butlletí

¡CSS Vàlid!

Logo Creu Roja amb lema 'Cada cop més a prop de les persones'
Avís legal | © 2017 Creu Roja
Web optimitzada per a 1024*800px amb navegadors IE7 o superior, FF3 o superior i Chrome