Logo Creu Roja
català  español | Contacte | RSS
Accès restringit     
Imatge il·lustrativa web
 
Fes-te´n voluntari

Col·labora

Fes t'en soci

Butlletí Informatiu > Actualitat > Notícies
Quilo a quilo

Sempre al peu del canó, el voluntariat de la Creu Roja està disposat a donar un cop de mà en aquelles accions que tenen com a objectiu ajudar les persones que més ho necessiten. Per això, la Creu Roja a Lleida ha col·laborat activament en l’anomenada “Operació a Quilo”, realitzada els dies 9 i 10 de novembre a l’hipermercat Carrefour de Lleida. En total, s’han recaptat més de 13 tones de productes que, després, el Banc dels Aliments - entitat organitzadora d’aquesta acció - distribuirà entre les famílies del municicpi que tenen dificultats econòmiques per poder comprar el menjar.

L’acció és senzilla: el voluntariat, ubicat a les entrades del supermercat, anima la clientela a col·laborar en la campanya i, en cas afirmatiu, els dóna un fulletó informatiu i una bossa de plàstic per a que hi posin els productes. Per cada quilo recollit, Carrefour es compromet a doblar el donatiu. D’aquesta forma, en tan sols dos dies, es van aconseguir més de 13 tones d’aliments de primera necessitat, molt variats: arròs, llet, pasta, galetes, oli, llegums secs i cuits, sucre, farina i aliments en conserves d’alta caducitat.

Aquests productes seran distribuïts pel Banc dels Aliments entre les entitats benèfiques que ajuden les persones o a les famílies que no tenen recursos. Segons Josep Maria Forné, president del Banc dels Aliments a Lleida, “el nombre de persones que necessiten ajuda alimentària s’ha doblat en els dos darrers anys com a conseqüència de la crisi econòmica. A més, el perfil d’aquestes persones s’ha ampliat a gent que fins ara era autosuficient”.

Aquesta mena de recaptes d’aliments tenen a Lleida força ressò entre la ciutadania, que acostuma a bolcar-se en aquest tipus d'accions. En aquesta ocasió,la ciutadania ha donat 6.604 quilos d'aliments, que doblarà Carrefour fins arribar a prop de 13 tones. 


“La gent reacciona bé i molts hi col·laboren”

En aquest sentit, una de les voluntàries de la Creu Roja participants en aquesta acció amb Carrefour, la Neus Beà, afirma que “la gent reacciona bé quan els expliquem la campanya i molts hi col·laboren”.

Segons la Neus, “molta gent no arriba a final de mes i si nosaltres podem ajudar-los, ho hem de fer”. Com anècdota va explicar que “alguns ens volen donar diners per la campanya, però no els acceptem i els diem que enlloc d’això, comprin algun aliment”. La Neus té clar que si la criden per una acció similar en el futur no dubtarà a participar-hi,  “encara que em fa una mica de vergonya demanar a la gent, però algú ho ha de fer, oi?”, reconeix aquesta voluntària.

Una altra voluntària, la Pilar Vinuesa, porta poc temps a la Creu Roja, però assegura que “la primera experiència en aquesta campanya és molt agradable”. També creu que la gent col·labora força en aquesta mena d’accions”.

La premissa del “ajuda’ns a ajudar”

L’essència d’aquest tipus d’accions de recapte d’aliments és la premissa del lema “ajuda’ns a ajudar”. Es tracta de demanar la col·laboració de la societat, “imprescindible per afrontar els moments delicats que estem passant”, explica Josep Maria Forné.  També afegeix: “la insuficiència de recursos públics per cobrir les necessitats que s’estan generant ens obliga, com a societat, a respondre de forma activa ajudant els més necessitats; en definitiva, a lluitar contra la fam d’aquí”- conclou.

Cal destacar que el voluntariat de la Creu Roja a Lleida col·labora també puntualment amb el Banc dels Aliments en els freqüents recaptes que es fan en diferents supermercats de la ciutat de Lleida. A més, la Creu Roja lidera a Lleida el Programa d’Aliments de la Unió Europea, que durant el mes de novembre ha iniciat la segona fase de repartiment d’aliments d’aquest any.

Tornar a Butlletí

¡CSS Vàlid!

Logo Creu Roja amb lema 'Cada cop més a prop de les persones'
Avís legal | © 2017 Creu Roja
Web optimitzada per a 1024*800px amb navegadors IE7 o superior, FF3 o superior i Chrome