Logo Creu Roja
català  español | Contacte | RSS
Accès restringit     
Imatge il·lustrativa web
 
Fes-te´n voluntari

Col·labora

Fes t'en soci

Butlletí Informatiu > Actualitat > Breus
“Ens fem grans, creixem entre tots”

“Ens fem grans, creixem entre tots” és la proposta de Creu Roja Joventut i l’àmbit de Gent Gran de la Creu Roja per promoure l’envelliment actiu i la relació entre joves i grans. Aquesta campanya, subvencionada per la Generalitat de Catalunya, pretén fomentar el debat i l’intercanvi d’experiències entre gent gran i persones joves, a més de difondre bones pràctiques. De la mateix manera, es vol recordar que les relacions entre persones de diferents franges d’edat són una font d’enriquiment social i cultural que potencien principis com la diversitat, la tolerància, el respecte, la cooperació i la solidaritat, entre d’altres.

Amb la crisi, la solidaritat entre gent gran i gent jove ha augmentat. Per exemple, cal destacar el fet que 3 de cada 10 persones grans ha començat a ajudar algun familiar en els darrers dos anys, sovint persones més joves que s’han quedat sense feina, segons el 3er estudi de l’Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya (juliol 2012). És en aquest context en el qual s’emmarca la campanya.

Durant aquesta campanya, es realitzaran dos tipus d’activitats a 22 municipis repartits per tot el territori, i amb l’ajut de 130 persones voluntàries de l’entitat humanitària. D’una banda, es faran accions de sensibilització com ara xerrades i tallers on poder combatre visions estereotipades sobre el jovent i sobre la gent gran. D’altra banda, es duran a terme activitats d’intercanvi d’experiències on s’explicaran vivències sobre com eren els pobles i ciutats abans, quins són els nous usos de l’espai urbà, els antics oficis enfront de les ocupacions més modernes, l’impacte social d’Internet i les xarxes socials o la transmissió de receptes de grans a joves, entre altres temes. 

22 municipis participants
A la campanya hi participen 22 municipis d’arreu de Catalunya, com són: Badalona, Berga, Caldes de Montbui, Palau Solità i Plegamans, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, el Masnou, Esplugues de Llobregat, Manresa, Martorell, Sant Just Desvern, Terrassa, Tordera, Girona, Palamós, Salt, Torroella de Montgrí, Balaguer, Lleida, Tarragona, Valls i Vila-seca.

Tornar a Butlletí

¡CSS Vàlid!

Logo Creu Roja amb lema 'Cada cop més a prop de les persones'
Avís legal | © 2017 Creu Roja
Web optimitzada per a 1024*800px amb navegadors IE7 o superior, FF3 o superior i Chrome