Logo Creu Roja
català  español | Contacte | RSS
Accès restringit     
Imatge il·lustrativa web
 
Fes-te´n voluntari

Col·labora

Fes t'en soci

Butlletí Informatiu > Actualitat > Breus
El Programa d’Aliments, ara més necessari que mai

D’aquí a poc més d’un any, el pressupost del Programa d’Aliments de la Unió Europea (UE) es podria reduir en prop de 357 milions d’euros anuals, una reducció que preocupa especialment la Creu Roja. Contràriament a això, l’entitat aposta per reforçar aquest tipus d’ajut davant de l’augment de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

El Programa d’Aliments va començar a perillar a principis de 2011, quan el Tribunal de Justícia de la UE va prohibir que es financés amb fons de la Política Agrària Comuna (PAC) - els pressupostos comunitaris amb què s’ha finançat el programa des dels seus orígens-, arran d’una demanda liderada per països com Alemanya o Suècia. Finalment, es va prorrogar dos anys l’actual sistema, amb la condició de trobar una alternativa abans de 2014, quan el programa es començarà a finançar amb fons de les polítiques de cohesió. Però, coincidint amb aquest canvi d’encaix, està previst que també baixin les partides assignades al programa.

A l’espera d’una solució definitiva, la Creu Roja segueix a hores d’ara repartint ajuda alimentària en el marc de la segona fase del Programa d’Aliments de 2012. Entre novembre i desembre, està repartint 1.986.710,585 kg d’aliments a 151.172 persones arreu de Catalunya, de les quals 36.807 són infants.

Com a gestora del programa, la Creu Roja reparteix aliments entre les entitats adherides al projecte (487), les quals al seu torn fan el repartiment directe entre els beneficiaris. Entre aquestes entitats, també hi ha assemblees locals i comarcals de la Creu Roja, on 861 persones estan col·laborant voluntàriament en el repartiment d’aliments.

Tornar a Butlletí

¡CSS Vàlid!

Logo Creu Roja amb lema 'Cada cop més a prop de les persones'
Avís legal | © 2017 Creu Roja
Web optimitzada per a 1024*800px amb navegadors IE7 o superior, FF3 o superior i Chrome