Logo Creu Roja
català  español | Contacte | RSS
Accès restringit     
Imatge il·lustrativa web
 
Fes-te´n voluntari

Col·labora

Fes t'en soci

Butlletí Informatiu > Actualitat > Breus
La situació de la infància vulnerable a Catalunya

Quan la crisi sacseja l’economia familiar, els infants són els que més en pateixen les conseqüències. Això és el que es va poder constatar a la XVI edició del Fòrum de la FEDAIA, celebrat a Barcelona entre el 18 i el 19 d'octubre. Durant la trobada, es va voler posar èmfasi en el paper que juguen les polítiques públiques en la reducció de la pobresa infantil i en com repercuteixen en la salut física i mental dels infants i els adolescents el fet de viure sota el llindar de la pobresa.

Actualment, segons dades de l’Enquesta de Condicions de Vida i Hàbits de la Població de la Diputació de Barcelona i l’Idescat, el 28% dels infants catalans viu sota el llindar de la pobresa. Altres estudis com el de la FEDAIA constaten que les entitats socials atenen més infants amb una mancança de les necessitats més bàsiques com són la correcta alimentació, el material escolar o la roba apropiada. Es tracta, malauradament, d’un fet cada cop més visible que pateixen moltes famílies arreu del país, després de 5 anys de crisi sostinguda.

La Creu Roja treballa per protegir els drets de la infància, incidir en els contextos de pobresa infantil a través d'iniciatives comunitàries d'intervenció familiar, repartir ajuda material (distribució d'aliments, material escolar, material d'higiene personal i de la llar...) i oferir suport socioeducatiu a aquest infants. A Catalunya, més de 80.000 nens i nenes han rebut suport bàsic de la Creu Roja des de principis d’any. Darrerament, la Creu Roja també ha iniciat un programa per ajudar a cobrir la quota del servei de menjador d’infants en situació de vulnerabilitat arreu de Catalunya.

En motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància, celebrat el passat 20 de novembre, la Creu Roja mostra la seva preocupació per la situació de vulnerabilitat de la infància davant del context de crisi socioeconòmica. El 20 de novembre es va commemorar la data en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració dels Drets dels Nens de 1959 i la Convenció sobre els Drets del Nen de 1989.

Tornar a Butlletí

¡CSS Vàlid!

Logo Creu Roja amb lema 'Cada cop més a prop de les persones'
Avís legal | © 2017 Creu Roja
Web optimitzada per a 1024*800px amb navegadors IE7 o superior, FF3 o superior i Chrome