Logo Creu Roja
català  español | Contacte | RSS
Accès restringit     
Imatge il·lustrativa web
 
Fes-te´n voluntari

Col·labora

Fes t'en soci

Butlletí Informatiu
Envia-ho a un amic | versió imprimible | Butlletins anteriors  

Butlletí núm. 20 - Desembre 2012

Actualitat

El Butlletí Digital passa a les xarxes socials

Fruit de la importància i del pes creixent de les xarxes socials com a canals d’informació i de relació, hem decidit que aquesta sigui la darrera edició del Butlletí Digital de Crisi de la Creu Roja que rebreu al vostre correu electrònic.

20è aniversari de la Campanya de joguines de Creu Roja Joventut!

Aquest any es preveu repartir joguines a prop de 20.000 nens i nenes de 309 municipis catalans, amb l’ajut de 1.200 voluntaris de la institució humanitària que participen en aquesta edició.

GSAM: Suport psicològic per a aturats de llarga durada

Els problemes econòmics que poden derivar per no tenir feina i esgotar les prestacions són coneguts per tothom, però de vegades no es té en consideració els problemes psicològics que es poden derivar per culpa d'aquesta situació. El GSAM ha nascut per donar eines als usuaris a reforçar la seva autoestima.

Millorant el benestar de les persones grans

Des de l'any 2011, la Creu Roja està repartint kits a la gent gran, que només aquest any han arribat a més de 1.000 persones majors de 65 anys. Aquests kits inclouen productes alimentaris, d'higiene personal i bucodental i de la llar i tenen per objectiu cobrir les necessitats bàsiques de la gent gran.

Persones sense sostre a Tarragona: assistència més enllà de l’alberg nocturn

Durant dos hiverns seguits, la Creu Roja a Tarragona va constatar que el nombre de persones sense sostre augmentava i que existia una manca d'albergs per a aquest col·lectiu, mentre realitza l'Operació Iglú (el nom amb què es coneix el dispositiu que la Creu Roja engega davant de les onades de fred). Va ser això el que va portar a l'assemblea de Tarragona a desenvolupar un projecte per a persones sense sostre durant tot l'any.

Quilo a quilo

La Creu Roja a Lleida col·labora amb el Banc dels Aliments del municipi per ajudar a les famílies en situació vunerabilitat a omplir el seu rebost "quilo a quilo" amb productes del Carrefour. La cadena de supermercats dobla la quantitat obtinguda a través de les donacions de la ciutadania.

De l’emergència sanitària a l’emergència social

Entre el voluntariat de la Creu Roja, cada vegada hi ha més persones que col·laboren en projectes socials i, especialment, en aquells dirigits a fer front a l’impacte de la crisi econòmica. En alguns casos, els voluntaris que ara estan col·laborant en projecte de caire social provenen del món dels socors i les emergències i ara compaginen els serveis preventius amb aquest segon tipus d’activitat.
Nova línia de distribució de producte fresc Zona Creu Roja, nous socis i sòcies i molt propers
La situació de la infància vulnerable a Catalunya El Programa d’Aliments, ara més necessari que mai
“Ens fem grans, creixem entre tots” 

El reportatge

Dones i homes, igualment afectats per la crisi?

Dones i homes es veuen igualment afectats per la crisi econòmica? A l’entorn d’aquesta pregunta, la Creu Roja a Girona va organitzar unes jornades el 29 de novembre, en què va intervenir la catedràtica d’Història i Institucions Econòmiques i experta en el tema, Lina Gálvez. A partir de les seves opinions i el testimoni de dues participants dels programes d’ocupació de la Creu Roja, es reflexiona sobre l’impacte de la crisi amb perspectiva de gènere en les línies següents.

L'entrevista

 

Denis Dergic. Quan era nen va rebre joguines per part de la Creu Roja

"El fet de poder tenir joguines per Nadal com els altres nens i nenes de la meva edat, em va ajudar a viure amb normalitat la meva situació extraordinària"
 

Programa destacat

Beques menjador. Garantia d'una alimentació equilibrada

La crisi econòmica ha arribat també a afectar l'alimentació. Els menjadors escolars són garantia per a tenir una dieta equilibrada, per això les beques menjador donen aquesta cobertura als fills de les famílies més vulnerables.

Bona pràctica

Títol Tió generós
Pla / Programa Iniciativa artística i tradicional contra la pobresa infantil
Beneficiaris Tots els fons recollits en aquesta iniciativa es destinaran íntegrament als projectes d’ajut bàsic a la infància
Objectius El Tió generós es proposa tres objectius. El primer i més important és aconseguir fons per als programes d'i
Seguiment indicadors crisi
  Recull de premsa

Publicacions, estudis i estadístiques

La CaixaInforme Mensual La Caixa Desembre 2012
Intermón OxfamCrisi, desigualtat i pobresa
INEEPA tercer trimestre de 2012
CCOOLes dones en el mercat de treball a Catalunya
"Obra Social" La CaixaCrisi i Fractura Social a Europa: causes i efectes a Espanya
INEEnquesta de Condicions Vida 2012 (dades provisionals)
INEEnquesta de Pressupostos Familiars 2011
CCOOTreballadors pobres i empobriment a Espanya
Dónat d'alta o baixa d'aquest butlletí

¡CSS Vàlid!

Logo Creu Roja amb lema 'Cada cop més a prop de les persones'
Avís legal | © 2017 Creu Roja
Web optimitzada per a 1024*800px amb navegadors IE7 o superior, FF3 o superior i Chrome